Home/Actueel / Nieuws/   Alcoholcampagne met lokale helden van start

Alcoholcampagne met lokale helden van start

Publicatiedatum: donderdag, 11 juli 2019

Het kan Westlandse jongeren die de feestweken bezoeken niet zijn ontgaan. Met de campagne Zero Heroes #FFSERIEUS?! vraagt de gemeente via posters en online filmpjes aandacht voor het gebruik van alcohol. Langs fietsroutes hangen posters met lokale topsporters, muzikanten en een ervaringsdeskundige. In filmpjes leggen zij vervolgens uit hoe zij omgaan met alcohol in hun leven

Vaak zijn ouders en jongeren niet van de gevaren van alcoholgebruik doordrongen. Jongeren herkennen zich er niet in, denken ‘dat overkomt mij niet’.

Ideeën ouders en jongeren
De campagne is een vervolg op de activiteiten die de gemeente vorig jaar tijdens de zomer organiseerde. Toen vroeg de gemeente jongeren en ouders om hulp bij het zoeken naar ideeën en tips om alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Een kroegentocht voor ouders, een mini-discohok (het kleinste feest van Westland) en een boottocht voor jongeren heeft waardevolle tips en ideeën opgeleverd! Een van die ideeën heeft geleid tot het maken van de filmpjes.

Helden over alcoholgebruik
Shorttrackster Lara van Ruijven (Naaldwijk), handbalster Tessa van Zijl (Poeldijk), ervaringsdeskundige/preventiemedewerker Nick (De Lier), DJ Ricardo Castano (Naaldwijk) en DJ Bass Chaserz (Wateringen) vertellen in deze filmpjes hun verhaal. hoe zij omgaan met succes, gezondheid, moeilijke momenten en het maken van bewuste keuzes. De filmpjes en meer informatie over de campagne zijn te vinden op gemeentewestland.nl/zeroheroes en op het YouTube-kanaal van de Gemeente Westland.

#FFSERIEUS
Door #FFSERIEUS te gebruiken, kan iedereen zijn mening delen over het gebruik van alcohol onder jongeren. Houd daarom social media in de gaten en praat mee.