Home/Actueel / Nieuws/   Bernadetteschool uit Naaldwijk bouwt sterkste zandkasteel en wint Battle of the Beach

Bernadetteschool uit Naaldwijk bouwt sterkste zandkasteel en wint Battle of the Beach

Publicatiedatum: dinsdag, 2 juli 2019

De leerlingen van groep 7a en 7b van RK basisschool “Bernadette” uit Naaldwijk hebben de Battle of the Beach 2019 in Monster gewonnen. Hun groep bouwde op 1 juli het zandkasteel dat het langste stand hield tegen het opkomende zeewater. Battle of the Beach is een evenement met als doel kinderen bewust te maken van het belang van waterveiligheid.

De prijs voor de beste samenwerking ging naar klas 6b van OBS Helen Parkhurst uit Den Haag. Groep 8 van de Beatrixschool uit Pijnacker won de creativiteitsprijs voor hun combinatie van een kasteel en een heuse bikini van zand. Een deskundige jury met onder andere wethouder Karin Zwinkels en dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt reikten de prijzen uit.

Waterbewustzijn

Kinderen zijn zich er vaak niet van bewust dat een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt. Tijdens een gastles op school leren ze daarom hoe ons land beschermd wordt tegen overstromingen. Deze kennis gebruiken ze vervolgens tijdens de Battle of the Beach waar de kinderen één uur de tijd kregen om het sterkste zandkasteel te bouwen op het strand. Zo wordt op een educatieve en sportieve manier uitgelegd hoe de bescherming tegen het water ‘werkt’. Op verschillende locaties in het land worden deze competities gehouden. Gemeente Westland, Het Hoogheemraadschap van Delfland en de Provincie Zuid-Holland werken samen aan Battle of the Beach in Monster.

Deelnemers

In totaal deden er ruim 450 kinderen mee van basisscholen uit onder meer Naaldwijk, Monster en Den Haag. De leerlingen waren verdeeld over 53 teams.

Deelnemende scholen waren:

  • WSKO Mariaschool, Wateringen
  • WSKO De Zeester, Monster
  • Basisschool Rehoboth, Naaldwijk
  • WSKO John F. Kennedy, ’s-Gravenzande
  • RK basisschool “Bernadette”, Naaldwijk
  • OBS Helen Parkhurst, Den Haag
  • Beatrixschool Octant, Pijnacker
  • Max Havelaarschool, Delft

Samenwerking

Battle of the Beach is een project van ‘Ons Water’, een samenwerkingsverband van waterschappen, drinkwaterbedrijven, watermusea, Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Battle of the Beach wordt gesponsord door internationale waterbouwer Van Oord. De reddingsbrigade van Monster assisteerde op het strand.