Home/Actueel / Nieuws/   Puk-zomertas voor peuters VVE-groepen

Puk-zomertas voor peuters VVE-groepen

Publicatiedatum: donderdag, 11 juli 2019

Wethouder Ben van der Stee overhandigde 11 juli de eerste Puk-zomertas. Alle  kinderen in peutergroepen met voor- en vroegschoolse educatie krijgen de tas met boekjes en spelletjes om in de vakantie te oefenen met taal.
 
Juist in de zomervakantie is er tijd voor ouders om samen met hun kinderen extra leuke dingen te ondernemen. Met de zomertas kunnen zij ook thuis of op vakantie op een speelse manier aandacht besteden aan de taalontwikkeling van hun peuter.

Boekjes en spelletjes

In Puks zomerboek staan tips voor uitstapjes in de buurt, leuke ideeën voor elke vakantieweek, spelletjes met uitleg, tips om voor te lezen en beweegactiviteiten. Verder zitten er in de zomertas een leesboek, een spelletje en een bon voor de bibliotheek. Met die bon kunnen ouders bij de bibliotheek nog een boekje ophalen.
 
Wethouder Van der Stee vindt het mooi dat verschillende partijen het idee van de zomertas samen hebben uitgewerkt. “Het is belangrijk om kinderen al van jongs af aan genoeg taal aan te bieden. Ouders spelen daarin een grote rol. Kinderen die taalvaardig zijn, kunnen op school en later op het werk goed meekomen. Met de zomertas is het leuk om samen met taal bezig te zijn. Het gaat vanzelf, als je een spelletje speelt of leuke uitjes onderneemt.”
 
De zomertas is een initiatief van de Westlandse Peuteropvangorganisaties Kwest, Simba, De lange Keizer, Okidoki, Bibliotheek Westland en Gemeente Westland.