Home/Actueel / Nieuws/   Wegwerkzaamheden N213 van start

Wegwerkzaamheden N213 van start

Publicatiedatum: maandag, 12 augustus 2019

Provincie Zuid-Holland is op 12 augustus gestart met werkzaamheden aan de N213. Het weggedeelte vanaf de Middel Broekweg tot en met de kruising Dijkweg wordt verbreed naar 2 x 2 rijstroken. Daarnaast vinden onderhoudswerkzaamheden plaats. Dit zorgt voor hinder voor weg- en fietsverkeer. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2020 klaar.

Wat houden de werkzaamheden in?

Kruispunt Dijkweg

Het weggedeelte vanaf de Middel Broekweg tot en met de kruising Dijkweg wordt verbreed naar 2 x 2 rijstroken. Daarmee wordt vooral de capaciteit van het kruispunt Dijkweg vergroot en kan het verkeer waarschijnlijk beter doorrijden. Dit kruispunt veroorzaakt op dit moment de meeste vertraging. Langs dit deel van de weg worden de bestaande geluidschermen vervangen door hogere schermen.

Rotonde Bosweg

Bij de rotonde Bosweg wordt een fietstunnel gebouwd en komt een extra afslag zodat het gebied van het Elsenbos beter bereikbaar wordt.

Groot onderhoud

Er vindt ook groot onderhoud plaats tussen de kruising met de Dijkweg en de kruising met de N211 (Monsterseweg). Daarbij wordt het asfalt vernieuwd. Langs de Nieuwevaart komt een geleiderail (vangrail) en wordt de damwand vervangen.

Gevolgen voor het fietsverkeer

Met de werkzaamheden verandert de verkeerssituatie voor fietsers rond het Lentiz Floracollege. Het fietspad aan de oostzijde van de N213 wordt verlegd om ruimte te maken voor de verbreding.  De fietsoversteekplaatsen aan de zuid- en westzijde van het kruispunt Dijkweg verdwijnen. Dat is nodig om de veiligheid op het kruispunt te verbeteren. Fietsers naar het Lentiz Floracollege moeten voortaan gebruikmaken van de brug over de vaart bij de Dreeslaan. De bestaande oversteekplaatsen worden vanaf 12 augustus afgesloten. In de eerste weken van het nieuwe schooljaar worden de fietsers geholpen door verkeersbegeleiders.

Gevolgen voor het autoverkeer

Er blijft tweerichtingsverkeer voor automobilisten mogelijk. Door de werkzaamheden worden de rijbanen echter wel tijdelijk smaller. Hierdoor mag je minder hard rijden.