Home/Actueel / Nieuws/   Fietstunnel Lange Broekweg in gebruik genomen

Fietstunnel Lange Broekweg in gebruik genomen

Publicatiedatum: donderdag, 5 september 2019

De Lier is weer beter bereikbaar met de fiets. Wethouder Karin Zwinkels-de Jong (gemeente Westland) en Irma Kenter (provincie Zuid-Holland) hebben donderdag 5 september, in samenwerking met Royal Flora Holland, de nieuwe fietstunnel aan de Lange Broekweg onder de Westlandroute (N222) feestelijk geopend.

De N222 is een belangrijke ontsluitingsweg tussen Naaldwijk en de A4. Behalve veel auto’s maken ook veel vrachtwagens gebruik van de N222, vanwege de aanwezigheid van Royal Flora Holland. Met de opening van de fietstunnel is de reconstructie van de Westlandroute voltooid. Eerder werd onder meer de N222 aangesloten op de Veilingroute en de Lange Broekweg, is er een extra aansluiting bij het World Horti Center (WHC) gemaakt en werd de Veilingroute verdubbeld.

Gemeente Westland is blij met de afronding van de reconstructie, mede dankzij de inzet van de provincie. Wethouder Zwinkels tijdens de opening: “Voor de concurrentiepositie van het glastuinbouwcluster als banenmotor, maar natuurlijk zeker ook voor de leefbaarheid van onze inwoners, is goede bereikbaarheid van essentieel belang. De afronding van de N222 is daarin een belangrijk stuk van de puzzel.” Zwinkels is ook te spreken over de fietstunnel. “Door de tunnel is De Lier weer goed bereikbaar per fiets. Het zorgt dat fietsroutes met elkaar worden verbonden. Dat is goed voor recreatieve fietsers, maar—zeker met de opkomst van elektrische fietsen—bevordert ook het woon-werkverkeer.”

Het project werd bovendien uitgevoerd met gebruik van duurzame methoden. Zo werd speciaal asfalt gebruikt, wat door de toevoeging van lijnolie langer meegaat. Ook wordt fijnstof aangepakt door het plaatsen van een geluidsscherm en speciale elektrostatische systemen.

Bekijk hier het filmpje over de opening.