Home/Actueel / Nieuws/   Kinderen in Westland bouwen aan geschiedenis tijdens Podium Westland

Kinderen in Westland bouwen aan geschiedenis tijdens Podium Westland

Publicatiedatum: maandag, 2 september 2019

Zaterdag 7 september kunnen kinderen de hele middag aan de slag met oude archiefdozen. Deze toveren ze onder begeleiding van kunstenaars Juliëtte van de Walle en Alies Bakker om tot stukjes geschiedenis. Het moet één groot kunstwerk worden, dat in het gemeentehuis tentoongesteld wordt. De kinderen zijn welkom van 11.30 tot 17.30 uur in de hal van het gemeentehuis. Meedoen is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden.

Oude foto meenemen

Je kunt zelf een oude foto meenemen die je kan gebruiken op je archiefdoos. Maar je mag ook een foto uitkiezen via www.historischarchiefwestland.nl. Stuur het fotonummer en je naam naar hawestland@gemeentewestland.nl en hij ligt zaterdag voor je klaar.

Nog meer leuke dingen

Je kunt op de grote kaart van 300 jaar geleden opzoeken waar je woont en een selfie maken. Je kunt oefenen met oude handschriften lezen, zelf een verhaaltje in oude letters schrijven en een miniatuurkunstwerkje maken van de eerste letter van je naam. Ook kun je een echte rode lakzegel zetten op je archiefdoos.

Expositie

De expositie van deze kinderkunst is vanaf 9 september te zien in de hal van het gemeentehuis aan de Verdilaan. Op 4 november kunnen de kinderen hun archiefdoos ophalen bij de balie van Historisch Archief Westland.