Home/Actueel / Nieuws/   Maak kans op kaartjes voor documentaire Goede Buren

Maak kans op kaartjes voor documentaire Goede Buren

Publicatiedatum: woensdag, 4 september 2019

In Westlandtheater De Naald draait dinsdag 17 september de documentaire Goede Buren. De film over eenzaamheid zet het publiek aan het denken. Speciaal voor inwoners stelt de gemeente een aantal vrijkaartjes beschikbaar voor de besloten avondvoorstelling.

In Goede Buren besluiten twee vriendinnen in actie te komen. Maar waar ligt de grens tussen zorgen voor en bemoeien met? Goede Buren laat het weerbarstige dagelijkse leven zien in een mix van rauwe realiteit en veel humor.

Goed Gesprek

Na afloop van de film wordt een Goed Gesprek gevoerd met het publiek in de zaal en een panel. Wethouder Piet Vreugdenhil geeft de aftrap voor deze discussie. Er wordt gesproken over de impact van eenzaamheid en waarom er vaak een taboe op eenzaamheid rust. En vooral: wat ieder kan betekenen in de gezamenlijke aanpak tegen eenzaamheid.

Programma en aanmelden

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 - 20.30 uur    Vertoning Goede Buren in de kleine zaal van Westlandtheater De Naald
20.30 - 21.00 uur    Goed Gesprek met panel en wethouder

Wilt u kaartjes voor deze avond ontvangen? Stuur vóór 10 september 2019 een mail aan sociaalinbeweging@gemeentewestland.nl. Vermeld hierin uw naam en telefoonnummer. U ontvangt daarna bericht. Goed om te weten: er is maar een beperkt aantal kaartjes beschikbaar en op is op.

Middagvoorstelling

Goede Buren is ook in het reguliere TOP-filmprogramma van Westlandtheater De Naald opgenomen. Deze voorstelling begint op dinsdag 17 september om 14.00 uur. Een kaartje kost € 2,50, inclusief een kopje thee of koffie voorafgaand aan de film. U dient hiervoor te reserveren via De Naald. Bij de middagvoorstelling is geen discussie na afloop.

Een tegen eenzaamheid Westland

Met de documentaire vraagt de gemeente aandacht voor het thema eenzaamheid. De bestrijding en het voorkomen van eenzaamheid staat in Westland hoog op de agenda. Meer weten? Kijk op www.gemeentewestland.nl/eenzaamheid.