Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor voorzitter Stichting Dorpshuis De Noviteit

WestlandStek voor voorzitter Stichting Dorpshuis De Noviteit

Publicatiedatum: maandag, 2 september 2019

De heer H.J.M. (Henk) Herpers uit Monster heeft bij zijn afscheid als voorzitter van Stichting Dorpshuis De Noviteit de WestlandStek ontvangen. Wethouder P.A. Vreugdenhil (cultuur, erfgoed & culturele accommodaties) reikte hem de gemeentelijke onderscheiding uit op 2 september jl.

De heer Herpers was gedurende 22 jaar voorzitter van het bestuur van Stichting Dorpshuis De Noviteit. In eerste instantie bekleedde hij de functie naast die van wethouder van de gemeente Monster en sinds 2002 als vrijwilliger. Stichting Dorpshuis De Noviteit heeft als doel het culturele leven in Monster te bevorderen en speelt hiermee een belangrijke rol in het maatschappelijk leven van Monster. De Noviteit wordt veel gebruikt door maatschappelijke organisaties en bundelt vele verenigingen en instellingen onder één dak. Onder andere een bridgevereniging, muziekschool, Stichting Klimkoord (Autisme/ADHD) en Stichting Welzijn Ouderen maken gebruik van de faciliteiten in het historische gebouw.

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap van een inwoner van de gemeente Westland.