Home/Actueel / Nieuws/   Wie verdient de Uitblinkersprijs?

Wie verdient de Uitblinkersprijs?

Publicatiedatum: donderdag, 5 september 2019

De gemeente is trots op Westlandse Uitblinkers: jongeren die zich op een veelbelovende of onderscheidende manier inzetten voor de Westlandse samenleving. Met de ‘Uitblinker’ zetten wij deze jongeren in het zonnetje. U kunt ze vóór 20 oktober 2019 aandragen voor deze waarderingsprijs.

De gemeente wil op deze manier ook andere jongeren stimuleren om vrijwilligerswerk te doen en daarmee het verschil te maken.

Aanmelden jonge helden

Kent u een jonge held die belangeloos de (sport)vereniging helpt en/of voor mensen in de eigen omgeving zorgt? Meld hem of haar dan vóór 20 oktober 2019 aan voor de Uitblinker via de site www.uitblinkerwestland.nl. Een jury beoordeelt alle inzendingen. Daarna kunt u stemmen op de genomineerden. De prijs wordt eind 2019 uitgereikt.

Criteria

Je wordt niet zomaar een Uitblinker. Om daarvoor in aanmerking te komen gelden bepaalde regels. U mag alleen jongeren aanmelden die tussen 6 en 23 jaar zijn, in de gemeente Westland wonen, zich belangeloos inzetten en hiervoor niet eerder met een prijs beloond zijn.

Daarnaast voldoet hij/zij aan één of meer van de volgende criteria:

  • De jongere zet zich vrijwillig in of heeft zich vrijwillig ingezet voor een ander, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of mantelzorgondersteuning;
  • De jongere heeft een bijzondere (helden)daad verricht;
  • De jongere heeft een goed initiatief voor de Westlandse samenleving genomen;
  • De jongere heeft een uitzonderlijk talent;
  • De jongere onderneemt activiteiten die inspirerend kunnen zijn voor anderen.