Home/Actueel / Nieuws/   Aandacht voor water

Aandacht voor water

Publicatiedatum: vrijdag, 11 oktober 2019

We drinken het, wonen ernaast en zwemmen en varen erin. We kweken er ook planten, bloemen, fruit en groente mee. Om al het water in de leefomgeving in goede banen te leiden, beheren Gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland het samen. Zodat er genoeg water is voor iedereen, het water schoon is en bijdraagt aan een veilige en gezonde omgeving en zodat hinder en overlast van water beperkt blijven.

Waterfilm

In de Week van Ons Water besteden we graag extra aandacht aan het water in uw woonomgeving. In een special van het Westland Report laten we u zien op welke manier we werken aan ons water. En wat u zelf kunt doen om ons water schoon te houden en wateroverlast tegen te gaan.

De special van het Westland Report werd uitgezonden op de WOS op woensdagavond 16 oktober 19.00 en werd ieder half uur herhaald tot donderdagavond 17 oktober 19.00 uur. Bekijk hier de uitzending.

Regenwater in de tuin

Groene tuinen zijn onmisbaar om bij hevige regenbuien het water op te vangen en af te voeren. En een groene tuin is goed voor mens en dier, vangt fijnstof op en geeft verkoeling in de zomer. Gemeente Westland is aangesloten bij de landelijke Operatie Steenbreek met als doel: alle tuinen groen.

Tijdens de Week van Ons Water kunnen bewoners van gemeente Westland tuintegels inruilen voor planten of bloembollen. De komende weken staat de stand:

  • 23 oktober tussen 14:00 uur en 16:00 uur in Naaldwijk,
    Parkeerplaats Prinsenbos, Grote Achterweg 15a
  • 26 oktober tussen 14:00 uur en 16:00 uur in Kwintsheul,
    nabij de woning Groenepad 8

Voor de eerste 10 tegels krijg je 1 plant per tegel. Voor de volgende 20 tegels krijg je 1 plant per 2 tegels. Bij nog meer tegels krijg je 1 plant per 5 tegels.
Meer weten? 06 26 41 71 37 of waterbewustwestland@delfland.knnv.nl

Week van Ons Water

Werk aan Ons Water is nooit af. Elke dag weer wordt er hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Tweemaal per jaar organiseren de waterpartners een Week van Ons Water. In het voorjaar is het thema schoon water en in het najaar waterveiligheid en wateroverlast. Dan kunt u in de buurt kijken waar er wordt gewerkt aan ons water. En wat u zelf kunt doen om ons water schoon te houden en wateroverlast tegen te gaan. Voor meer informatie over de activiteiten in de regio kunt u kijken op www.weekvanonswater.nl.