Home/Actueel / Nieuws/   College op pad in Maasdijk

College op pad in Maasdijk

Publicatiedatum: vrijdag, 18 oktober 2019

Afgelopen woensdag heeft het Westlandse college van burgemeester en wethouders (B&W) een bezoek gebracht aan Maasdijk in het kader van ‘College op pad’. Het college legt maandelijks een werkbezoek af aan een van de kernen van Westland. Aad Kester, voorzitter van het Kernoverleg Maasdijk (KOM), begeleidde de tour.

Allereerst werd een bezoek gebracht aan Staalduinen Logistics. Het familiebedrijf, gespecialiseerd in de distributie van smeeroliën ‘tot aan de Spaanse grens’ en vloeistoffen voor de tuinbouw, bestaat 100 jaar. Directeur Jan van Staalduinen toonde een film over de rijke geschiedenis van het bedrijf, waarna een rondleiding volgde langs het wagenpark en de tankopslag. Hij vroeg aan het college aandacht voor het onderhoud van de openbare ruimte op Honderdland fase 1.

De stoet vervolgde de weg naar Sportpark Maasdijk. Hier werd de sporthal, VV Maasdijk en Christelijke korfbalvereniging Dijkvogels bezocht. Het bestuur van de sporthal vertelde dat de afgelopen tijd flink is gewerkt aan verduurzaming. Zo zijn er ruim 300 zonnepanelen geplaatst, waardoor een energiebesparing van 50% is gerealiseerd. Het bestuur van VV Maasdijk legde uit één op de tien Maasdijkers lid is van de vereniging, onder wie veel dames.

Vervolgens werd stichting On Wheels bezocht. De stichting werd 22 jaar geleden opgericht door Roel en zijn inmiddels overleden vrouw Marijke Sentges voor kinderen die lijden aan de ongeneeslijke spierziekte Duchenne, net als hun twee zoons. Voor kinderen met een ernstige lichamelijke beperking verhuurt de stichting aangepaste kampeer- en vervoersmiddelen en aangepaste chalets, zodat zij op vakantie of een dagje uit kunnen. Roel Sentges vertelde hoe de stichting, na het overlijden van zijn twee zoons en zijn vrouw, met hulp van vrijwilligers en donateurs verder werkt aan dit doel.

Tenslotte ging het college met inwoners van Maasdijk in gesprek in een goed gevuld woonzorgcentrum De Prinsenhof over tal van onderwerpen die de Maasdijkers momenteel bezighoudt.