Home/Actueel / Nieuws/   Glastuinbouw naar Rotterdam tijdens World Food Festival 2019

Glastuinbouw naar Rotterdam tijdens World Food Festival 2019

Publicatiedatum: woensdag, 2 oktober 2019

Wist je dat in een straal van 30 kilometer om Rotterdam alles te vinden is dat met verse en gezonde voeding te maken heeft? Dit kun je met eigen ogen zien, beleven én proeven tijdens het World Food Festival in Rotterdam en regio op 11, 12 en 13 oktober. Gemeente Westland, Glastuinbouw Nederland  en Greenport West-Holland zijn met een demo-kas aanwezig , waar je de wereld van de glastuinbouw kunt beleven. Je ervaart welke reis je voedsel aflegt van zaaien en oogsten tot aan het bewerken van voeding, de logistiek, het consumeren en de afvalverwerking.

Zie, ervaar en proef zelf

Tijdens het World Food Festival (WFF) nemen we je mee in deze wonderlijke wereld van ons voedsel. Ga op zaterdag 12 oktober of zondag 13 oktober mee op excursie in de regio en ervaar hoe ons eten wordt geproduceerd en laat je verrassen door de nieuwste innovaties. Op zondag 13 oktober is er een festivaldag in en rondom de Markthal in Rotterdam, waar alle onderdelen uit de voedselsector te zien, beleven en proeven zijn. Kijk voor het volledige programma en om je aan te melden voor de excursies op: www.worldfoodfestival.nl.
Leren en ervaren
Vrijdag 11 oktober staat in het teken van ‘voedselindustrie ontmoet onderwijs’. Verschillende Rotterdamse scholen bezoeken bedrijven in de regio’s Westland en Hoeksche Waard om daar te leren en ervaren waar het voedsel vandaan komt. Op zaterdag 12 oktober zijn er voor het grote publiek excursies naar genoemde regio’s. Zondag 13 oktober, de festivaldag, speelt zich af op en rond de Binnenrotte, bij de Markthal in Rotterdam. Op die locatie komt ook de demo-kas van de glastuinbouw te staan. Daar komen de hoofdthema’s van de sector terug in de verschillende presentaties: plantgezondheid, energie, water, arbeid, maar uiteraard ook gezondheid en geluk.

Participanten glastuinbouw

De samenwerking tussen Glastuinbouw Nederland en de gemeente Westland heeft geleid tot een groot aantal participanten uit de sector. Op de website van het World Food Festival is te zien welke bedrijven deelnemen aan de festivaldag op zondag en daar een bijdrage leveren aan het verhaal van de glastuinbouw dat wordt verteld in de demo-kas. Andere bedrijven ontvangen op vrijdag en zaterdag groepen leerlingen en andere belangstellenden voor een excursie op hun bedrijf. Een publiekstrekker op zondag wordt ook de lunchtafel. Tijdens deze lunch wordt er gekookt met de mooiste producten uit de regio, waarbij het streven is geen afval te creëren.

Over het WFF

WFF is een festival over voedsel en de herkomst daarvan. Hier zie je hoe ons eten wordt geproduceerd, verhandeld, verwerkt, geconsumeerd en gerecycled. In de voedselsector in en de regio Rotterdam zijn duizenden mensen werkzaam of volgen er een opleiding in. Het is één van de meest innovatieve en vindingrijke sectoren. De voedselsector zorgt voor verbinding van     de stad met de regio en de wereld.

Het World Food Festival is een initiatief van de gemeente Rotterdam (Rotterdam Food Cluster) in samenwerking met gemeente Westland, gemeente Hoeksche Waard, gemeente Barendrecht, Rotterdam Circulair, Glastuinbouw Nederland, LTO Noord, de Markthal en de Rabobank.