Home/Actueel / Nieuws/   Verslag college op pad

Verslag college op pad

Publicatiedatum: donderdag, 3 oktober 2019

Op 25 september 2019 is het college van burgemeester en wethouders van gemeente Westland op bezoek geweest in Poeldijk in het kader van ‘College op Pad’.

Het college begon met een bezoek aan tuinbouwbedrijf Huub van Leeuwen op de locatie aan de Bredenel. Daar werd het college ontvangen door de familie Van Leeuwen, die vertelde over hun bedrijf en de producten. Speciale aandacht was er voor de nieuwbouw van de kas aan de Bredenel, die op dit moment in volle gang is. Ook kwam de herstructurering van de glastuinbouw ter sprake en werden de uitdagingen op dat gebied besproken.

Daarna ging het bezoek verder met een rondleiding door de nieuwe Poeldijkse woonwijk De Kreken, waarvan een deel onlangs is opgeleverd en een deel nog in voorbereiding is. De rondleiding werd verzorgd door Barbara Wassenaar, projectdirecteur van het Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom.

Het bezoek werd afgesloten met een ontmoeting met inwoners van Poeldijk in wijkcentrum De Backerhof, waar zo’n vijftig Poeldijkers zich hadden verzameld om met de burgemeester en de wethouders te spreken over wat er zoal leeft in het dorp. Een veelbesproken onderwerp was de zorg over de veiligheid en de overlast rondom de woningen van stichting Perspektief, nabij de Wittebrug en de begraafplaats.