Home/Actueel / Nieuws/   Voedselsector ontmoet onderwijs tijdens eerste dag World Food Festival

Voedselsector ontmoet onderwijs tijdens eerste dag World Food Festival

Publicatiedatum: vrijdag, 11 oktober 2019

Vandaag staat het World Food Festival Rotterdam  in het teken van ‘voedselindustrie ontmoet onderwijs’. Verschillende Rotterdamse scholen bezoeken toonaangevende en innovatieve (glastuinbouw)bedrijven in de regio. Door alle ontwikkelingen in de sector heeft de glastuinbouw ontzettend veel te bieden aan jongeren. Vaak is dit bij deze doelgroep echter niet bekend. Tijdens flitsstages maken de jongeren vandaag kennis met de vele facetten en functies binnen één van de meest innovatieve en veelzijdige economische sectoren van Nederland. Werken in de glastuinbouw betekent bijdragen aan de gezondheid en het geluk van mensen door het voeden en kleuren van de wereld!

Twintig leerlingen van basisschool Hildegarde bezochten Tomatoworld en VMBO leerlingen bezochten Koppert Cress. Wethouder Karin Zwinkels ontmoette de schoolkinderen bij TomatoWorld en wethouder Ben van der Stee de VMBO leerlingen bij Koppert Cress.

Wethouder Karin Zwinkels: ‘Gezonde en lekkere voeding is van cruciaal belang voor het opgroeien van kinderen en van ons allemaal. Vandaag, tijdens mijn bezoek aan Tomatoworld, heb ik wederom gezien hoe ontzettend innovatief onze sector is en wat een grote bijdrage ze levert aan de voedselveiligheid èn voedselzekerheid voor de groeiende wereldbevolking! Ik ben daar ontzettend trots op.’

Wethouder Ben van der Stee: ‘Vandaag kunnen de leerlingen ervaren hoe vernieuwend, leuk en spannend het kan zijn om in deze sector te werken. Koppert Cress teelt super gezonde zaailingen met hele bijzondere smaken, wat dacht je van plantjes die smaken naar oester, zoethout of knoflook! Veel chefkoks van over de hele wereld werken met deze Westlandse producten, dat is ook iets waar we heel trots op mogen zijn!’

Zondag 13 oktober, de festivaldag, speelt zich af op en rond de Binnenrotte, bij de Markthal in Rotterdam. Op die locatie komt ook de demo-kas van de glastuinbouw te staan. De samenwerking tussen Glastuinbouw Nederland en de gemeente Westland heeft geleid tot een groot aantal participanten uit de sector. Op de website van het World Food Festival is te zien welke bedrijven deelnemen aan de festivaldag op zondag en daar een bijdrage leveren aan het verhaal van de glastuinbouw dat wordt verteld in de demo-kas op de Binnenrotte in Rotterdam.