Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor jubilaris Plusbus

WestlandStek voor jubilaris Plusbus

Publicatiedatum: zaterdag, 5 oktober 2019

De heer C.P. (Peter) Hofland uit Honselersdijk heeft bij de viering van het 12,5 jarig jubileum van de Plusbus op 5 oktober 2019 de WestlandStek ontvangen van wethouder Vreugdenhil. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn buitengewone inzet als coördinator/operationeel leider van de Plusbus Westland.

De heer Hofland was in 2006 één van de initiatiefnemers van Plusbus Westland. De Plusbus is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie volledig draaiend op vrijwilligers, onder de professionele leiding/begeleiding van Vitis Welzijn. In 2007 gingen de eerste bussen rijden, inmiddels uitgegroeid tot 6 bussen binnen de regio Westland en Hoek van Holland. Waarbij 130 vrijwilligers vijf dagen per week vervoer op maat mogelijk maken voor ouderen, jaarlijks zo’n 125.000 km’s gereden worden en 25.000 verplaatsingen plaatsvinden.
Vanaf het begin heeft de heer Hofland diverse functies vervuld als chauffeur, bijrijder, planner en vraagbaak. Thans vervult hij nu al vele jaren de functie van coördinator/operationeel leider.

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap van een inwoner van de gemeente Westland.