Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor vrijwilliger Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk

WestlandStek voor vrijwilliger Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk

Publicatiedatum: zaterdag, 5 oktober 2019

Mevrouw E.D. (Els) Spaargaren-Zaalberg uit Naaldwijk heeft bij het 20-jarig jubileum van de Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk op 5 oktober de WestlandStek ontvangen van wethouder Vreugdenhil (cultuur). Zij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor haar vrijwillige en veelzijdige inzet voor het historisch erfgoed van Westland.

Mevrouw Spaargaren heeft zich gedurende 8 jaar bestuurlijk ingezet voor de Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk. Gedurende deze periode heeft zij diverse tentoonstellingen georganiseerd, historische uitgaven gerealiseerd en thans een jubileumboekje ontwikkeld. Daarnaast is zij 23 jaar vrijwilliger bij het Historisch Archief en al 32 jaar bij het Westlands Museum.

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap van een inwoner van de gemeente Westland.