Home/Actueel / Nieuws/   College op pad in ….. Honselersdijk!

College op pad in ….. Honselersdijk!

Publicatiedatum: vrijdag, 29 november 2019

Iedere maand brengt het college van burgemeester en wethouders een informeel bezoek aan een kern in Westland onder het motto ‘College op pad’. Het laatste bezoek van dit jaar bracht het college aan de kern Honselersdijk. Tijdens deze bezoeken wil het college graag in contact komen met inwoners en ondernemers om zo een goed gevoel te krijgen bij wat er leeft in de dorpskernen.

Zwaansheulbrug

Op de 12 verdieping van Flora Holland werd het college ontvangen door Hans de Wit en Joost Veerkamp van aannemingsmaatschappij Mourik. In aanwezigheid van Marianne van Aacken van de provincie Zuid-Holland werd een presentatie over de werkzaamheden aan de Zwaansheulbrug gegeven. De brug voldeed niet meer aan de huidige technische eisen en moet worden vervangen. De aansluiting van de weg op de brug wordt beter (de weg wordt over een langere lengte omhoog gebracht) waardoor er voor de gebruiker beter zicht is op de weg. Voor het vaarverkeer wordt de bocht (zwaaikom) vergroot en de doorvaarthoogte met 10 cm verhoogd. Kabels en leidingen zijn onder de vaarweg aangebracht. De werkzaamheden zijn naar verwachting voorjaar 2020 afgerond.

Ontmoeting bij Condubouw

Claudia Koehler-Scholte van allround bouwbedrijf Condubouw en lid van de BIZ Honselersdijk en Ben Sosef ontvingen het college bij Condubouw. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de toekomstontwikkelingen van het gebied.

Wijkcentrum De Hunselaer

Als afsluiting van het werkbezoek ging het college in gesprek met wijkbewoners in het wijkcentrum De Hunselaer van Vitis Welzijn. Het centrum richt zich op alle leeftijdscategorieën en organiseert veelzijdige activiteiten van een kopje koffie drinken en yoga tot biljarten in de huiskamer van Honselersdijk.