Home/Actueel / Nieuws/   Gemeentehuis Westland oranje uitgelicht

Gemeentehuis Westland oranje uitgelicht

Publicatiedatum: vrijdag, 22 november 2019

Het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk kleurt van 25 t/m 29 november oranje. Dit gebeurt in het kader van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De kleur oranje staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Tussen 25 november en 10 december zijn de '16 Days of Activism against Genderbased Violence', geïnitieerd door de Verenigde Naties. Met name op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, worden evenementen georganiseerd die in het teken staan van de kleur oranje. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van landmarks een onderdeel van 'Orange the World'. Vorig jaar was het gemeentehuis ook al oranje uitgelicht. Het initiatief van de actie in Westland ligt bij Soroptimist International Club Westland, een serviceclub die zich inzet voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes in de wereld.

Burgemeester Arends steunt de actie van harte: “Geweld tegen vrouwen en meisjes komt helaas nog te vaak voor. Door het gemeentehuis oranje uit te lichten willen we bijdragen aan het versterken van het bewustzijn dat dit geweld onacceptabel is.”