Home/Actueel / Nieuws/   Groep 8 van St. Jozefbasisschool neemt met burgemeester Arends tijd voor een ontbijt

Groep 8 van St. Jozefbasisschool neemt met burgemeester Arends tijd voor een ontbijt

Publicatiedatum: vrijdag, 1 november 2019

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.750 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. Burgemeester Arends neemt de tijd voor een ontbijt met groep 8 van de St. Jozefbasisschool uit Wateringen op dinsdag 5 november. Voor het ontbijt schuiven ze samen aan de raadstafel, maken ze kennis met elkaar en stellen de kinderen vragen. 

Bij het gezamenlijke ontbijt geven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag, dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt! Burgemeester Arends betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dat zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen met problemen thuis, zodat ze een stem krijgen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum en lokale ondernemers zijn betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal.