Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor voorzitter Watersportvereniging Westland

WestlandStek voor voorzitter Watersportvereniging Westland

Publicatiedatum: woensdag, 6 november 2019

De heer K.P. (Kornelis) Kornaat uit De Lier heeft tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Watersportvereniging Westland (WSVW) de WestlandStek ontvangen uit handen van wethouder Zwinkels. De heer Kornaat is sinds 2003 actief lid van de Watersportvereniging Westland en is sinds 2009 voorzitter.

De afgelopen jaren heeft hij zich op meerdere vlakken ingezet voor de vaarrecreatie in het Westland.  Hij heeft mede geholpen aan het ontwikkelen van vaarroutes en vaarwegennetwerk in Westland en omgeving. Als voorzitter was de heer Kornaat ook een echte verbinder. Hij zocht jaarlijks de samenwerking op met omliggende watersportverenigingen (Maassluis en Vlaardingen). De WSVW telt ruim 65 leden, daarnaast zijn er nog 7 winter- en 6 zomerleden lid en 60 hellingleden (zij maken gebruik van de trailerhelling, sinds 2005). Jaarlijks is de heer Kornaat actief als schipper tijdens het Varend Corso. Tijdens de jaarvergadering heeft de club afscheid genomen van hem als voorzitter

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap van een inwoner van de gemeente Westland.