Home/Actueel / Nieuws/   Gemoedelijke sfeer tijdens Westlandse jaarwisseling

Gemoedelijke sfeer tijdens Westlandse jaarwisseling

Publicatiedatum: woensdag, 1 januari 2020

Wel drukke nacht voor brandweer en politie

Op de meeste plaatsen in Westland is de jaarwisseling in een goede sfeer verlopen. De politie en brandweer hadden wel een drukke nacht met veel vuurwerk gerelateerde incidenten. Ook heeft de politie een illegaal feest in Naaldwijk ontmanteld waar zo’n tweehonderd minderjarigen aanwezig waren. En in ’s Gravenzande was kort voor middernacht een vechtpartij waarbij de politie een waarschuwingsschot moest lossen. In Honselersdijk hebben jongeren gepoogd een beveiligingscamera te vernielen, waarbij een hulpverlener werd belaagd toen hij dit wilde herstellen.

Burgemeester Bouke Arends is verder tevreden over het verloop van de nacht, die hij relatief rustig noemt. Wel vindt hij het vervelend dat er een aantal ongeregeldheden is geweest. “De gemeente en hulpdiensten doen er alles aan wat in hun mogelijkheden ligt om de jaarwisseling goed te laten verlopen, maar hebben daar wel de hulp van inwoners bij nodig. Zo waarschuwt de gemeente ieder jaar dat het organiseren van illegale feesten niet is toegestaan. Met name omdat de hulpverleners dan niet op de hoogte zijn en dus ook niet kunnen optreden als er calamiteiten zijn. Helaas heeft niet iedereen daar naar geluisterd. Ook is er weer geweld gebruikt tegen hulpverleners. Dat tolereren we echt niet.”

De burgemeester bedankt de politie, brandweer en andere hulpverleners voor hun inzet. “Samen met het overgrote deel van de Westlandse samenleving hebben zij bijgedragen aan een feestelijk oud en nieuw. Ook de organisatoren van de grote feesten in Naaldwijk en De Lier verdienen een compliment. Deze feesten hebben eveneens een rol gespeeld in het relatief rustige verloop van de jaarwisseling.”

De komende periode inventariseert de gemeente de schade in de openbare ruimte. Het is niet nodig voor inwoners om schade te melden bij de gemeente.