Home/Actueel / Nieuws/   Samen naar een veilig leef- en sportklimaat

Samen naar een veilig leef- en sportklimaat

Publicatiedatum: woensdag, 8 januari 2020

Bent u als vrijwilliger betrokken bij een Westlandse sportvereniging? En wilt u ook graag meer weten en meedenken en -praten over hoe we samen kunnen zorgen voor een veilige en gezonde plek waar iedereen kan sporten? Dan bent u op woensdag 29 januari van harte welkom bij de werkconferentie ‘Veilig en gezond leef(sport)klimaat in De Kiem in ’s-Gravenzande (17-22 uur). Meld u snel aan voor verschillende interessante workshops!

Van bestuurder tot trainer, coach, vertrouwenspersoon, mensen die achter de bar staan, de communicatie verzorgen of actief zijn in een commissie, het belooft voor iedereen een boeiende avond te worden. Voormalig topsportster Yvette Broch en wethouder Pieter Varekamp doen de aftrap. Er zijn kraampjes met informatie en de workshops gaan over dingen die u vast wel herkent.

Heeft uw vereniging bijvoorbeeld gedragsregels? Spreekt u andere ouders wel eens aan als ze staan te schreeuwen tegen een scheidsrechter? Denkt u als bestuurder voldoende na over of alle mensen (ook die met een beperking) kunnen sporten bij uw vereniging? Hoe kunt u vrijwilligers boeien en (ver)binden? En hoe maakt u van uw kantine een gezonde sportkantine? Wat doet u als een minderjarige na het sporten om een biertje vraagt? Kortom: een leerzame avond.

Wilt u meer weten of wilt u het programma ontvangen? Neem dan contact op met Sabah Ikaddouren, Ontwikkelaar Sociaal Domein Gemeente Westland telefonisch of per e-mail via 06 2282 74 35 of sikaddouren@gemeentewestland.nl.