Home/Actueel / Nieuws/   Glasvezel voor het buitengebied van Westland

Glasvezel voor het buitengebied van Westland

Publicatiedatum: dinsdag, 11 februari 2020

In december 2019  maakte Glasvezel buitenaf bekend dat alle inwoners van het buitengebied van Westland & Midden Delfland die zich hebben aangemeld voor een glasvezel aansluiting worden aangesloten. Gistermiddag tekenden wethouder Snijders (vergunningen) en Glasvezel buitenaf de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Westland.

Alle partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant. Met deze overeenkomst is de aanleg goed geregeld. Hierdoor is de start van de daadwerkelijke aanleg weer een stapje dichterbij.  Wethouder Leen Snijders: “We lopen in Westland regelmatig voorop met allerlei ontwikkelingen door ons innovatieve bedrijfsleven. Snel en betrouwbaar internet is daarbij onmisbaar. Ik ben dus heel blij dat de inwoners en bedrijven in Westland straks ook in het buitengebied over snel internet kunnen beschikken. Bovendien denk ik denk dat een glasvezelaansluiting ook een pré is bij de verkoop van een woning. Glasvezel aanleggen is investeren in de volgende generatie."

Voorbereidende werkzaamheden gestart

In de afgelopen periode is de beoogde aannemer al gestart met de eerste voorbereidende werkzaamheden. Zo werken ze op dit moment aan het technisch ontwerp van het netwerk en zoeken ze naar geschikte locaties voor de verdeelpunten. Op basis van deze voorbereidingen zal in de komende periode meer duidelijk worden over de start van de aanleg.