Home/Actueel / Nieuws/   Kinderen buitenschoolse opvang maken gezonde en lekkere lunch

Kinderen buitenschoolse opvang maken gezonde en lekkere lunch

Publicatiedatum: donderdag, 13 februari 2020

Woensdag 12 februari deden vier teams van de Westlandse kinderopvangorganisaties Okidoki, Simba, stichting Kwest en 2Samen BSO mee aan de finale van ‘Meesterkoks Westland’.  In de KwestFactory bij BSO KwestKids (Honselersdijk) werden heerlijke en gezonde lunches klaargemaakt. Het team van Okidoki won de felbegeerde Gouden Pollepel.

Het was voor de jury niet makkelijk een winnaar te kiezen. De winnende lunch van Stephanie, Juna, Nick en Kim krijgt een plekje op de menukaart van Eetcafé De Witte ('s-Gravenzande en De Lier), Brasserie Mirell (Naaldwijk) en HOV Koffie & Conceptstore (Wateringen). Kiest u deze lunch in maart, dan krijgt u havermoutpannenkoekjes met fruit en een smoothie.

Het hield de kinderen op de locaties van de buitenschoolse opvang de afgelopen maanden lekker bezig. Ze verzamelden recepten en in de Week van de Gezonde Kinderopvang (november 2019) kookten zij samen.

Spannende finale

Na flink oefenen en proeven stonden nu de beste Meesterkoks voor de jury: lokale restaurants, het voedingscentrum en een leefstijlcoach & diëtist.  Het was een geslaagde, spannende finale ‘Meester Koks Westland’, want eigenlijk waren alle lunches heerlijk en gezond.

‘Meesterkoks Westland’

De vier kinderopvangorganisaties vragen met deze wedstrijd aandacht voor gezond en lekker eten en bewegen, zowel bij de buitenschoolse opvang als thuis. De gemeente Westland vindt het een goed initiatief. Het is belangrijk dat kinderen opgroeien tot gezonde volwassenen. Dat wordt makkelijker als ze van jongs af aan op een speelse manier bezig zijn met een gezonde leefstijl. Het leuke van ‘Meesterkoks’ is dat ook de ouders daarbij betrokken zijn.