Home/Actueel / Nieuws/   Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligers Tafeltennisvereniging De Salamanders

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligers Tafeltennisvereniging De Salamanders

Publicatiedatum: donderdag, 13 februari 2020

Mevrouw A.H. (Annie) Zuidwijk-Erades en de heer A.J. (Arie) Zuidwijk uit Den Haag hebben op donderdag 13 februari een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester B.R. Arends. Het echtpaar Zuidwijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, de daarbij behorende versierselen werden hen opgespeld bij Tafeltennisvereniging De Salamanders in Wateringen.

Mevrouw Zuidwijk-Erades is vanaf 1994 vrijwilliger bij de Tafeltennisvereniging De Salamanders te Wateringen en was verantwoordelijk voor het onderhoud en de schoonmaak van de keuken. Tevens verrichtte zij werkzaamheden in de kantine, waar ze mede de inkoop deed. Met haar echtgenoot draaide ze bardiensten en organiseerde zij jeugduitjes. Daarnaast opende zij elke maandagochtend de zaal, schonk zij de koffie en leidde zij mede de vrije trainingen in goede banen.

De heer Zuidwijk heeft zich gedurende 26 jaar vrijwillig ingezet voor Tafeltennisvereniging De Salamanders. Van 2002 tot 2017 als bestuurslid jeugdzaken. Hij verrichtte werkzaamheden aan de accommodatie en had de supervisie over de grote projecten, zoals het installeren van de zonnepanelen. Daarnaast was hij jeugdtrainer en verantwoordelijk voor de afvalverwerking en het onderhoud van de AED. Tevens repareerde hij tafels en stoelen en verrichtte hij hand- en spandiensten bij de vereniging met haar 150 leden. Daarnaast zette hij zich van 2009 tot 2019 in voor Amateurtuindersvereniging De Mient van de Haagse Bond van Amateurtuindersverenigingen te Wateringen. Tot 2017 als bestuurslid en daarna als adviseur. Hij verrichtte werkzaamheden aan de elektra en droeg wekelijks bij aan het onderhoud.