Home/Actueel / Nieuws/   Noodverordening Haaglanden: Verbod op evenementen van meer dan 100 personen

Noodverordening Haaglanden: Verbod op evenementen van meer dan 100 personen

Publicatiedatum: zondag, 15 maart 2020

In alle gemeenten van de regio Haaglanden geldt dat er nergens evenementen waar meer dan 100 personen gelijktijdig samenkomen mogen worden georganiseerd of gefaciliteerd. Ook deelname of bijwonen van deze evenementen is verboden. Het een en ander is vastgelegd in een noodverordening die zondag 15 maart is vastgesteld door de plv voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, de burgemeester van Zoetermeer, Charlie Aptroot.

De plv voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden sluit hiermee aan bij de oproep van de minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins, om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken.  De noodverordening gaat in op zondag 15 maart om 15.00 uur en is van kracht tot en met 31 maart 2020. De maatregel dat niet meer dan 100 personen tegelijk ergens aanwezig mogen zijn, geldt niet voor scholen in het primair, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, kinderopvang, locaties en gebouwen bestemd voor het openbaar vervoer en voor de publieke gezondheidszorg. De plv voorzitter kan in een later stadium nog groepen, locaties en activiteiten uitsluiten van het verbod.

Ruimte voor handhaving

Er komen nog dagelijks besmettingen van inwoners met het Covid-19 virus bij.
Burgemeester Aptroot: “We zien dat al veel ondernemers en burgers hun verantwoordelijkheid nemen. Deze noodverordening is een uitwerking van het landelijke beleid. Het geeft ruimte aan bijvoorbeeld de politie om te handhaven in privéruimten waar mensen toch besluiten een feest of evenement te organiseren.”

Hoge dwangsom

Personen of organisaties die toch een bijeenkomst organiseren met meer dan 100 personen zijn strafbaar en riskeren een hoge dwangsom van 10.000 euro of hoger. Zo nodig treedt de politie op.