Home/Actueel / Nieuws/   Speciale coronahuisartsenpost in Delft

Speciale coronahuisartsenpost in Delft

Publicatiedatum: dinsdag, 31 maart 2020

Goede en veilige zorg voor patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus is belangrijk. Net als veilige zorg voor patiënten met andere klachten. Daarom openen Huisartsenposten Schievliet, Westland, Reinier de Graaf ziekenhuis en Revalidatiecentrum Basalt Delft maandag 30 maart een speciale coronahuisartsenpost in een afgesloten deel van Basalt locatie Delft.
 
De huisartsen van de coronahuisartsenpost onderzoeken daar patiënten die mogelijk besmet zijn met corona. Als het nodig is, kan de patiënt vanuit deze post direct naar het ziekenhuis. Patiënten met klachten moeten eerst contact opnemen met de eigen huisarts. Of tijdens avonden, nachten en weekenden met de eigen huisartsenpost. Die maken als dat nodig is een afspraak voor de patiënt bij de coronahuisartsenpost.

Op de coronahuisartsenpost wordt niet getest op corona. Patiënten worden op deze post onderzocht, behandeld en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis. Daarom is bewust gekozen voor een locatie dichtbij het ziekenhuis.

De patiënten met niet corona gerelateerde klachten worden tijdens avonden, nachten en weekenden verwezen naar Huisartsenpost Westland in Naaldwijk.  De coronahuisartsenpost is tegenover het Reinier de Graaf ziekenhuis, aan de achterkant van Basalt. De ingang is aan het parkeerterrein van het Reinier de Graaf.

Voordeel

Door patiënten die misschien Corona hebben te onderzoeken op één plek, blijven de gewone huisartsenpraktijken Corona-vrij. Patiënten met andere klachten kunnen er dan nog steeds terecht. En het risico op besmetting van patiënten en medewerkers vermindert. Het vermindert ook de hoeveelheid beschermende kleding die nodig is.