Home/Actueel / Nieuws/   Help elkaar en steun de acties uit de branche

Help elkaar en steun de acties uit de branche

Publicatiedatum: woensdag, 1 april 2020

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. We bevinden ons in een ongekend lastige tijd, die veel vergt van ons allemaal. We hopen dan ook dat we deze crisis op z’n Westlands kunnen aanpakken: doortastend, met gezond verstand en aandacht voor elkaar. Uit de initiatieven die inwoners, de lokale middenstand en ondernemers opstarten, blijkt dat er aandacht is voor elkaar. De gemeente wil iedereen oproepen deze acties te steunen en steun te zoeken als dat nodig is.

De groeiende FlowerBoostChallenge van Van der Ende daagt mensen uit om een bloemetje te kopen voor een ander. De initiatiefnemers van West Country Media hebben een duidelijke oproep met hun video #buyflowersnottoiletpaper. Medewerkers van Royal FloraHolland bezochten ziekenhuizen en verzorgingshuizen om met niet-verkochte bloemen zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet in deze tijd. MKB Westland roept iedereen op om de lokale ondernemers te steunen en bieden lijsten aan via #winkelhier en #winkellokaal. En teler Van der Drift Roses maakte een kunstwerk van overgebleven bloemen, om telers en andere slachtoffers van het coronavirus een hart on de riem te steken.

Hulpinitiatieven

Tegelijkertijd bieden Westlanders hun hulp aan om iets voor een ander te doen via het platform Coronahulp Westland waar vraag en aanbod van hulp samen worden gebracht. Ook het bestaande platform ‘Westland voor elkaar’ geeft de mogelijkheid om in hulp aan te bieden of te krijgen.

De bij ons bekende initiatieven en acties hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet.