Home/Actueel / Nieuws/   Inzameling oud papier in Westland bijna op gewenste niveau

Inzameling oud papier in Westland bijna op gewenste niveau

Publicatiedatum: donderdag, 23 april 2020

Het is bijna 4 maanden geleden dat HVC de inzameling van oud papier in Westland heeft overgenomen. Dat ging niet direct overal in de gemeente goed. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om te zorgen dat iedere papierbak in Westland volgens schema geleegd wordt.

Na meldingen van inwoners dat straten ontbraken in de inzamelroutes wordt nu alle laagbouw in Westland gereden. Ook de zoekfunctie voor de inzameldagen op de gemeentewebsite is inmiddels vrijwel compleet. De inhaaldagen door bijvoorbeeld Koningsdag en Bevrijdingsdag worden nog niet altijd goed weergegeven na het invullen van de postcode. In een blauw kader op de pagina 'huisvuil' staat voor de verschillende bakken de juiste inhaaldag genoemd.

Daarnaast merkt de inzamelaar dat steeds meer mensen hun papierbak op de juiste manier aanbieden: Op de inzameldag vóór 7.00 uur en op de aanbiedplaats aan de openbare weg.

Wethouder Leen Snijders:”Er is enorm veel werk verzet bij de gemeente en HVC om er voor te zorgen dat de papierinzameling zo snel mogelijk weer gaat zoals het hoort. Aan het kleine aantal meldingen en klachten van de laatste weken zien we dat we nu bijna op dat punt zijn. Die meldingen helpen ons enorm. Zo kunnen we ook de laatste problemen oplossen.” De gemeente vraagt inwoners van wie de papierbak niet geleegd is of die op gemeentewestland.nl/afval hun inzameldagen niet kunnen vinden om een melding te doen. Dat kan door een e-mail te sturen aan info@gemeentewestland.nl met als onderwerp “Inzameling papier”. Bellen kan ook: 14 0174.