Home/Actueel / Nieuws/   Maatregelen voor beheersing van corona komend weekeinde onveranderd

Maatregelen voor beheersing van corona komend weekeinde onveranderd

Publicatiedatum: vrijdag, 17 april 2020

Het komende weekeinde zijn de parkeergelegenheden bij stranden, parken en recreatiegebieden in de regio opnieuw afgesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook de andere maatregelen blijven onverminderd van kracht. Dit betekent:

 

  • blijf zoveel mogelijk thuis
  • ga uitsluitend naar buiten voor een korte en noodzakelijke boodschap in de eigen buurt
  • bewaar overal in de publieke ruimte een onderlinge afstand van 1,5 meter

De afgelopen weken is het algemene beeld dat inwoners zich goed houden aan de maatregelen die nodig zijn om de veiligheid en gezondheid van allen zoveel mogelijk te beschermen. Dit leidt ertoe dat het aantal mensen dat in het ziekenhuis of zelfs op de IC ligt, ongeveer even hoog blijft. Van een daling is helaas nog niet of nauwelijks sprake. Om die reden is het noodzakelijk vast te houden aan de maatregelen en daarop strikt te handhaven. Mensen die zich niet laten corrigeren, kunnen rekenen op een forse boete.

Met de brancheverenigingen is afgesproken dat opnieuw de parkeerterreinen bij grote winkels, zoals woonboulevards, bouwmarkten en tuincentra, slechts deels kunnen worden gebruikt. Er wordt daar toezicht gehouden door  verkeersregelaars om een te grote toestroom te voorkomen. Zij hebben zich het afgelopen weekeinde goed ingespannen en ook nu rekenen we weer op hun inzet. Dat geldt ook voor de klanten die ook binnen de winkel rekening dienen te houden met elkaar en met de medewerkers.