Home/Actueel / Nieuws/   Open brief burgemeester Bouke Arends aan inwoners van Westland

Open brief burgemeester Bouke Arends aan inwoners van Westland

Publicatiedatum: vrijdag, 31 juli 2020

Volhouden!

Beste inwoners van Westland,

Sinds mei zijn de coronaregels stap voor stap versoepeld. We gaan weer vaker op bezoek bij familie, zitten gezellig op een terras of in een restaurant of kroeg, vieren onze verjaardag, gaan op vakantie en zijn weer volop aan het winkelen en sporten. Ons leven lijkt weer op het leven dat we voor de coronacrisis hadden en het virus lijkt ver weg.

Niks is echter minder waar. Na een periode van daling van het aantal coronabesmettingen, grijpt het virus opnieuw om zich heen. Ook in de gemeente Westland is het aantal besmettingen de afgelopen weken toegenomen en daar maak ik mij zorgen over. Een tweede golf moeten we hoe dan ook zien te voorkomen. Het zou betekenen dat mensen weer gevaar lopen om ernstig ziek te worden en de samenleving opnieuw op slot moet. Opnieuw met grote gevolgen voor kwetsbare inwoners en onze economie. Het zou ook betekenen dat we opnieuw enorm veel vragen van het zorgpersoneel en dat andere patiënten niet geholpen kunnen worden.  

We hebben het in Westland tijdens de eerste maanden van de coronacrisis ongelofelijk goed gedaan. Nu komt het erop aan dat we volhouden. Houd die 1,5 meter afstand (ook binnen), was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog. Vermijd drukte, blijf bij klachten thuis en laat u testen. Dat laatste kan in onze gemeente heel eenvoudig, want de GGD heeft een testlocatie op het parkeerterrein van het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 0800-1202.

In augustus zijn er evenementen in onder andere De Lier en Naaldwijk. Ik vind het belangrijk dat deze door kunnen gaan. Zeker nu veel mensen niet op vakantie gaan is het leuk om vertier in onze dorpen te hebben. De organisatoren nemen allerlei maatregelen om hun evenement veilig te laten verlopen, maar zijn voor het slagen hiervan afhankelijk van de bezoekers. Als zij de coronaregels onvoldoende naleven, kan dat betekenen dat het evenement wordt stilgelegd en dat zou heel jammer zijn voor iedereen.

Het virus is er nog wel even en we zullen daarmee moeten leren leven. Ik doe daarbij een dringend beroep op ieders gezonde verstand. Of u nu jong of oud bent, houd u aan de coronaregels. Spreek elkaar op een opbouwende manier aan als dit niet gebeurt. Op die manier voorkomen we een tweede golf en kunnen we van onze vrijheid blijven genieten. Alleen samen houden we corona onder controle!

Bouke Arends
Burgemeester van Westland