Home/Actueel / Nieuws/   Tweede jaar Grondstofjuttersactie op Westlandse stranden

Tweede jaar Grondstofjuttersactie op Westlandse stranden

Publicatiedatum: vrijdag, 18 september 2020
Wethouder met kinderen en begeleiders starten met jutten.

Donderdagmiddag 17 september werd met een gezamenlijke Juttersactie het tweede jaar strandjutten gevierd. Wethouder Snijders (Beheer openbare ruimte) vierde dit moment mee en ging samen met de groep op pad om te jutten.  

Succes gezamenlijke aanpak

Vorig jaar juni is gestart met een nieuwe aanpak voor zwerfafval op de Westlandse stranden, het grondstofjutten met de juttas. Naast de inzet van gemeente Westland om onze stranden zo veel mogelijk schoon te houden van zwerfafval, helpen bezoekers met het lenen van een juttas een handje mee om afval tijdens hun bezoek te verzamelen, jutten. 

En de grondstofjuttersactie heeft succes! Onze Westlandse stranden zijn in 2020 namelijk beoordeeld met 4 sterren, wat wil zeggen zeer schoon! De extra bijdrage van de bezoekers aan onze stranden met de juttas zorgde voor het behalen van dit mooie resultaat. Reden genoeg om ook het komend jaar de grondstofjuttersactie door te zetten. 

Grondstofjutten

Met de borden bij de strandopgangen van ’s Gravenzande, Ter Heijde en Monster, met de tekst “Aan de wandel? Neem een juttas mee!” worden strandbezoekers opgeroepen om mee te helpen aan schone stranden aan de Westlandse kust. De speciaal ontworpen juttassen zijn te leen bij de deelnemende strandpaviljoens aan de kust. Na het verzamelen van zwerfafval, het jutten, kan de volle tas ingeleverd worden bij één van de paviljoens aan het strand. Als bedankje ontvangt de jutter wat lekkers, een gratis kop koffie, thee of een ijsje.  Zo werken we samen aan een schone kust en plasticvrije zee. 

Deze aanpak is een samenwerking tussen een aantal paviljoens aan de kust, gemeente Westland en lokale jutters als BieKlien en BSO Okidoki. 

De paviljoens waar een juttas geleend kan worden zijn: 
‘s-Gravenzande: Hé Pannekoek, Elements Beach, Zomertijd Strand , Strandtent De Pit, De Jutterskeet van Slag Vlugtenburg, Beachclub Breez, Ter Heijde: Dreams Surfschool, Dreams Beachhouse, Moments Beach en Bugaloe Beach, Monster: Beachline Beach, The Coast Beach House, Bondi Beach. 

Meer informatie over het Grondstofjutten vindt u op  www.grondstofjutters.nl