Home/Actueel / Nieuws/   Westland in regenboogkleuren op Coming Out Day

Westland in regenboogkleuren op Coming Out Day

Publicatiedatum: vrijdag, 9 oktober 2020
Wethouder Gardien hijst Regenboogvlag bij het gemeentehuis.

Zondag 11 oktober is het Coming Out Day. Wethouder Cobie Gardien hees vandaag, vrijdag 9 oktober 2020, de regenboogvlag bij het gemeentehuis. Fleur Voogt van de Jongerenraad Westland hees de regenboogvlag bij WestlandTheater De Naald. Het theater, de Bibliotheek Westland en wijkcentrum De Prinsenhof organiseren de komende tijd activiteiten waarbij de persoonlijke levensverhalen van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) centraal staan.

Als regenbooggemeente vinden we het belangrijk dat Westland een gemeente is waar mensen fijn met elkaar samenleven. Het maakt niet uit waar iemand vandaan komt of welk geslacht of seksuele voorkeur iemand heeft: ieder mens is uniek en mag er zijn! Daarom roepen we inwoners op elkaar de ruimte te geven en de ander te accepteren zoals die is.

Gemeentehuis kleurrijk verlicht

Op internationale Coming Out Day draait het om de acceptatie van LHBTI’s. Het is goed dat deze dag ons elk jaar daaraan herinnert. Met het hijsen van de regenboogvlag stralen we uit dat we openstaan voor verschillen. En dit jaar is het gemeentehuis aan de Verdilaan voor het eerst verlicht in regenboogkleuren. Ook met verschillende activiteiten zorgen we ervoor dat er meer aandacht komt voor de persoonlijke verhalen van LHBTI’s.

Films, fototentoonstelling, muziekbingo en podcasts

In WestlandTheater De Naald, de Bibliotheek Westland en wijkcentrum De Prinsenhof (Maasdijk) zijn er in oktober en november activiteiten rondom Coming Out Day. Naast de twee films ‘Pride’ en ‘Deux’ is er een fototentoonstelling, een gesprek met Splinter Chabot en een muziekbingo. De podcastserie Uit de Cast is onder andere te beluisteren via Spotify en iTunes. Het volledige overzicht met data en tijden is te vinden op www.gemeentewestland.nl/comingoutday.

Iedereen telt mee

Op veel plekken in Westland wappert dit weekend de regenboogvlag of wordt er gespeeld met een regenboogbal of -aanvoerdersband: bij het gemeentehuis, -kantoor en de gemeentewerven, scholen, (sport)verenigingen en verschillende organisaties. Daarmee laat onze gemeente zien hoe welkom LHBTI’s zijn. Niet alleen rondom Coming Out Day, maar altijd en overal. Op school, op straat, op het werk, in de sport en in de eigen sociale kring.