Home/Actueel / Nieuws/   Westland kleurt blauw voor 75 jarig bestaan Verenigde Naties

Westland kleurt blauw voor 75 jarig bestaan Verenigde Naties

Publicatiedatum: dinsdag, 20 oktober 2020

Op 24 oktober bestaan de Verenigde Naties 75 jaar. Ter ere van dit 75 jarig jubileum zal het gemeentehuis van 19 oktober tot en met 25 oktober in de blauwe VN-kleur worden uitgelicht.

De Verenigde Naties zetten zich al die tijd in om vrede door internationale samenwerking en collectieve vrijheid te bewerkstelligen. Daarnaast zijn hun 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen erop gericht om door samen te werken internationale problemen op te lossen.

Westland is een belangrijke speler in de tweede doelstelling: “Geen honger”. Op dit moment zijn er 795 miljoen mensen die niet genoeg voedsel hebben om een gezond en actief leven te leiden. Dit is ongeveer een op de negen mensen wereldwijd. Het streven is dat er over 10 jaar niemand meer honger hoeft te lijden.

Stijging wereldbevolking

In 2050 neemt de wereldbevolking toe tot zeker negen miljard mensen. Daarom richt het tweede doel van de Verenigde Naties zich op de voedselproductie. Zo moeten er in 2030 duurzame systemen zijn voor voedselproductie. Dit betekent dat de voedselproductie omhoog moet, zonder ecosystemen aan te tasten. Een uitdagende, maar ook mooie, wereldwijde ambitie!