Home/Actueel / Nieuws/   Beroep op kappers en schoonheidsspecialisten in de strijd tegen eenzaamheid

Beroep op kappers en schoonheidsspecialisten in de strijd tegen eenzaamheid

Publicatiedatum: woensdag, 18 november 2020

Bij meer dan 500 Westlandse kapsalons en schoonheidsspecialisten vielen een week geleden een brief van wethouder Piet Vreugdenhil en een flyer op de mat met de oproep om mee te helpen in de strijd tegen eenzaamheid. Mensen in deze contactberoepen kunnen meedoen aan een kosteloze workshop. Daarin leren ze meer over hoe eenzaamheid ontstaat, hoe ze het herkennen, hoe ze een gesprek aangaan en iemand kunnen helpen.

De flyeractie is een initiatief van de projectgroep Een tegen Eenzaamheid Westland, waarin de gemeente samen optrekt met professionals, vrijwilligers, actieve inwoners en ondernemers om eenzaamheid in Westland stap voor stap te voorkomen en verminderen.

Hard getroffen

Wethouder Piet Vreugdenhil: “De coronacrisis heeft grote gevolgen. Mensen die al kwetsbaar waren of zich eenzaam voelen zijn door de coronacrisis bijzonder hard getroffen. Kappers en schoonheidsspecialisten kennen hun klanten en er is ruimte voor een praatje. Juist daarom kunnen zij voor mensen met gevoelens van eenzaamheid van grote betekenis zijn.”

Verschil maken

De wethouder riep daarom in een brief aan deze beroepsgroepen op het verschil te maken in de strijd tegen eenzaamheid. In de flyer staat uitgelegd hoe zij dat onderwerp bespreekbaar kunnen maken, zodat een klant zijn hart kan luchten.

Online workshops

Het signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid is best lastig. Om kappers en schoonheidsspecialisten daarbij te helpen biedt de gemeente samen met Vitis Welzijn kosteloze online workshops aan:

  • maandag 30 november 2020 van 9.30-12.00 uur
  • donderdag 3 december 2020 van 19.00-21.00 uur

Aanmelden en meer informatie

Kappers en schoonheidsspecialisten kunnen uit deze twee data kiezen. Zij kunnen zich aanmelden voor de workshops via eenzaamheid@gemeentewestland.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u bellen naar 14 0174. Meer informatie vindt u op www.gemeentewestland.nl/eenzaamheid.

In de kappersstoel

Kapper Rob Starrenburg van Tendenz Kappers had wethouder Piet Vreugdenhil in zijn kappersstoel om over dit belangrijke onderwerp te praten. U kunt het filmpje bekijken in Westland Report op WOS tv, vanaf woensdagavond 18 november 19.00 uur tot donderdag 19 november, 19.00 uur. Het is ook te zien via: wos.nl/televisie/livestream.