Home/Actueel / Nieuws/   eHerkenning niveau 3 de nieuwe standaard voor Westlandse ondernemers

eHerkenning niveau 3 de nieuwe standaard voor Westlandse ondernemers

Publicatiedatum: maandag, 30 november 2020

Vanaf 16 december 2020 vindt er een belangrijke wijziging plaats, om uw zaken veiliger te regelen via de gemeente. Ondernemers hebben vanaf dat moment een eHerkenningsmiddel nodig met betrouwbaarheidsniveau niveau 3 of hoger.

Niveau verhogen

Als u als ondernemer digitaal zaken met de gemeente wilt blijven regelen, moet u uiterlijk 16 december 2020 uw betrouwbaarheidsniveau verhoogd hebben naar niveau 3 of hoger. De verwachting is dat, waarschijnlijk in 2022, het verplichte niveau voor overheidsdiensten naar niveau 3 wordt aangepast. Op dit moment zijn de meeste zakelijke diensten ingericht zitten op niveau 1. Om te voorkomen dat u in korte tijd twee keer moet veranderen (een keer naar niveau 2 en daarna nog een keer naar niveau 3), schakelen wij direct over naar niveau 3.

Hoe kunt u uw betrouwbaarheidsniveau verhogen?

Dit kunt u doen bij de leverancier van uw eHerkenningsmiddel. De kosten voor de verhoging (upgrade) naar niveau 3 variëren bij de aanbieders, maar zijn ongeveer 45 euro per jaar. Zorg dat u dit op tijd doet. Kijk op de webpagina Upgraden van eHerkenning voor meer informatie.

Wettelijke aanpassing

Tot nu toe kon u bij de gemeente Westland uw zaken regelen met betrouwbaarheidsniveau 1. Door de invoering van de Wet Digitale Overheid (WDO) vervalt eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 1 voor overheidsdiensten. Meer informatie over betrouwbaarheidsniveaus kunt u vinden op de website van eHerkenning.

Let op, eHerkenning is persoonsgebonden

eHerkenning is persoonsgebonden en mag niet worden overgedragen of gedeeld. Ieder persoon binnen uw organisatie die wil inloggen met eHerkenning, moet een persoonsgebonden eHerkenning met machtiging hebben.