Home/Actueel / Nieuws/   Bouw 26 woningen op oude schoollocatie De Schakel stap dichterbij

Bouw 26 woningen op oude schoollocatie De Schakel stap dichterbij

Publicatiedatum: vrijdag, 18 december 2020

Van Es Architecten uit Sliedrecht maakte in opdracht van Projectikon het ontwerp.

Goed nieuws voor Maasdijk: de bouw van 20 sociale huurappartementen en 6 eengezinswoningen in het middenhuursegment, is vandaag weer een stap dichterbij gekomen.

Op de oude schoollocatie van OBS De Schakel ondertekenden wethouder Gardien-Reinders (Ruimtelijke Ontwikkeling) en ontwikkelaar Projectikon donderdag 17 december de Koop- en realisatieovereenkomst. Na afronding van alle ruimtelijke procedures kan de bouw van start.

Dat duurt nog even, want tot 24 december ligt het ontwerp bestemmingsplan nog digitaal ter inzage en kunnen mensen eventueel een zienswijze indienen. (In te zien via de website Ruimtelijke plannen). Daarna moet het definitieve bestemmingsplan worden vastgesteld door de gemeenteraad en de omgevingsvergunning worden afgegeven. Als alles meezit, kan de schop dan medio 2021 in de grond.

Wethouder Gardien-Reinders is blij dat Maasdijk woningen krijgt waar grote behoefte aan is. “Er is lang niets gebeurd met de locatie van het schoolgebouw. Heel fijn dat hier nu een goede invulling aan gegeven gaat worden.”