Home/Actueel / Nieuws/   Voorkom een boete en lever illegaal vuurwerk in op 28 en 29 december

Voorkom een boete en lever illegaal vuurwerk in op 28 en 29 december

Publicatiedatum: dinsdag, 22 december 2020
Auto met vuurwerk ingeladen.

De verkoop en het afsteken van vuurwerk is komende jaarwisseling verboden om extra druk op de zorg en handhaving te voorkomen. Het bezit of voor handen hebben van vuurwerk kan beboet worden of zelfs een aantekening op strafblad opleveren. Wie zijn illegale vuurwerk inlevert, wordt niet vervolgd. Daar zijn afspraken over gemaakt met het Openbaar Ministerie. 

Westlanders kunnen vuurwerk tot 25 kilo straffeloos inleveren in Den Haag op 28 en 29 december tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Specialistische bedrijven zorgen dan voor een veilige inname, afvoer en vernietiging van het ingezamelde vuurwerk. Dit kan op de volgende locaties: 

  • Het parkeerterrein van ADO Den Haag
  • Het parkeerterrein aan de Machiel Vrijenhoeklaan

Eigen vervoer

Alle typen vuurwerk kunnen ingeleverd worden. Ook zwaar vuurwerk dat al voor het vuurwerkverbod illegaal was. Een gespecialiseerd bedrijf neemt het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en vervoert het naar een locatie waar het vernietigd wordt. Vanwege veiligheidsaspecten vragen de gemeente iedereen lopend of met eigen vervoer te komen. Het is niet toegestaan met het openbaar vervoer naar een inleverlocatie te komen.

Vuurwerkverbod

Door de druk van het coronavirus op de zorg heeft het kabinet onlangs besloten een tijdelijk landelijk vuurwerkverbod in te stellen per 1 december, voor het afsteken, de verkoop, het bezit en het vervoer van vuurwerk.

Voor alle actuele informatie over het inleveren van vuurwerk verwijzen wij u naar de website van de gemeente Den Haag.