Home/Actueel / Nieuws/   Jaarwisseling in Westland rustiger dan voorgaande jaren

Jaarwisseling in Westland rustiger dan voorgaande jaren

Publicatiedatum: maandag, 4 januari 2021

De jaarwisseling is in Westland rustiger verlopen dan voorgaande jaren. Er waren wat kleine incidenten en buitenbranden, maar het was minder heftig dan anders. Ondanks het vuurwerkverbod werd met name in de avond en na middernacht behoorlijk wat vuurwerk afgestoken. Vrij snel keerde de rust echter terug. Burgemeester Bouke Arends is tevreden over het verloop van de jaarwisseling: “Bijna alle Westlanders hebben hun verantwoordelijkheid genomen en rekening gehouden met de zorgverleners.”

Ik kan natuurlijk niet achter de voordeur kijken, maar heb de indruk dat de meeste Westlanders de jaarwisseling in kleine kring hebben gevierd”, aldus de burgemeester. “Daarvoor spreek ik mijn dank en waardering uit. Ook de politie, brandweer en andere hulpverleners wil ik bedanken. Zij hebben samen met de gemeente vooraf veel maatregelen genomen en veel gecommuniceerd om de jaarwisseling zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

De gemeente start vandaag met het opruimen van de openbare ruimte en het weghalen van de vuurtonnen. Inwoners die hun vuurton kwijt willen, kunnen dit melden bij de gemeente. Door (illegaal) vuurwerk is op verschillende plekken schade ontstaan in de openbare ruimte. Die schade wordt de komende periode geïnventariseerd door de gemeente. Inwoners hoeven de schade dus niet te melden bij de gemeente.