Home/Actueel / Nieuws/   Door winterweer bijna geen inzameling huisvuil mogelijk

Door winterweer bijna geen inzameling huisvuil mogelijk

Publicatiedatum: maandag, 8 februari 2021

Door het winterse weer is het deze week maar zeer beperkt mogelijk om huisvuil op te halen. Vooral de smallere, niet gestrooide straten zijn door de sneeuw en gladheid onbegaanbaar voor de huisvuilwagens. Ook de komende dagen houden we rekening met extreme gladheid.

Papier hele week niet ingezameld. Gft-, pbd- en restafval alleen langs wegen waar gestrooid is

Papier en karton wordt deze hele week (tot en met zondag 14 februari) niet opgehaald aan huis. De bakken voor gft-, pbd- en restafval worden maar beperkt opgehaald. U kunt deze bakken op de inzameldag van uw straat neerzetten langs de dichtstbijzijnde brede weg waar gestrooid is. Afvalinzamelaar Renewi zal deze bakken dan zoveel mogelijk proberen te legen. Voor alle ondergrondse verzamelcontainers geldt dat deze alleen geleegd worden als deze met de huisvuilwagen bereikbaar zijn. Is een ondergrondse container vol? Maak dan gebruik van een andere container in de buurt of neem uw afval mee terug naar huis. Zodra het weer mogelijk is wordt de volle container geleegd. U hoeft hiervoor geen melding te maken.

Milieustraten weer open, maar kom alleen als het echt nodig is

De milieustraten in Westland zijn sneeuwvrij gemaakt en zijn vanaf dinsdag 9 februari weer open. Als het mogelijk is, stel het wegbrengen van uw (grof huishoudelijk) afval uit tot volgende week. Wees voorzichtig als u toch de weg op gaat.