Home/Actueel / Nieuws/   Koninklijke onderscheiding voor de heer C.J. van der Kaaij

Koninklijke onderscheiding voor de heer C.J. van der Kaaij

Publicatiedatum: woensdag, 31 maart 2021

De heer C.J. (Cor) van der Kaaij uit ’s-Gravenzande heeft op woensdag 31 maart een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Bouke Arends. De heer Van der Kaaij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, de daarbij behorende versierselen werden hem  op zijn woonadres opgespeld door een familielid.

De heer Van der Kaaij wordt gedecoreerd op basis van zijn totale vrijwillige verdiensten gedurende 60 jaar. De heer Van der Kaaij heeft zich van 1961 tot 2002 vrijwillig ingezet voor de Protestantse gemeente in ’s-Gravenzande. Voor PKN ’s-Gravenzande vervulde hij de functie van administrateur van de vrijwillige bijdrage, was lid van de bouwcommissies Noorderkerk en Ontmoetingscentrum De Kiem, de beroepingscommissie en de commissie van beheer. Hij heeft zich een aantal jaren ingezet voor de bazarcommissie was administrateur van Ontmoetingscentrum De Kiem en gespreksleider voor jong gelovigen. Voor de Wijkgemeente Noorderbrug heeft hij van 1984 tot 2002 gedurende meerdere perioden de functies van wijkdiaken en wijkouderling vervuld en was hij gedurende 12 jaar secretaris en voorzitter van het gereformeerd kerkkoor.

Van 1979 tot 1988 zette de heer Van der Kaaij zich in als vrijwilliger bij het Woonzorgpark Het Westerhonk te Monster. Betrokkene begeleidde een groep bewoners bij het wandelen. Van 2001 tot 2009 was hij vrijwilliger bij het Dienstencentrum Larix/Stichting Welzijn Westland. De heer Van der Kaaij organiseerde de bingo, kocht de prijzen in en regelde de uitnodigingen. Sinds 2001 is de heer Van der Kaaij vrijwilliger bij wooncomplex Villa Vreeburgh als beheerder van de gemeenschappelijke ruimtes. Ook zet de heer Van der Kaaij zich hier in als vertrouwenspersoon, sleutelbeheerder, coördinator van de schoonmaak en verricht hij mantelzorgtaken en allerhande klusjes voor de bewoners. Vanaf 2010 is hij penningmeester van de VVE Villa Vreeburgh.