Home/Actueel / Nieuws/   Wegafsluiting kruising Veilingweg-Kasteelweg De Lier

Wegafsluiting kruising Veilingweg-Kasteelweg De Lier

Publicatiedatum: woensdag, 24 maart 2021
afbeelding toont plattegrond van wegafsluiting

Vanaf vrijdagochtend 26 maart 07:00 uur tot maandagochtend 29 maart 06:00 uur is de kruising Veilingweg-Kasteelweg in De Lier helemaal afgesloten. Op deze plek wordt dan 24 uur per dag doorgewerkt om de rotonde af te bouwen. Ook het nieuwe stuk Veilingweg krijgt een definitieve aansluiting op de Oostelijke Randweg. Hierdoor ontstaat vlak voor de Veilingbrug een nieuwe situatie met een T-Splitsing. Tijdens de werkzaamheden wordt auto- en vrachtverkeer met gele borden omgeleid via de provinciale wegen N222 (Westlandroute) en N223 (Maasdijk-Delft). Fietsers rijden via de Noord-Lierweg, Kanaalweg en de Kerklaan.

Ecologische zone

In samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland komt er naast de aanleg van deze weg ook ruimte voor extra wateropvang en een nieuwe ecologische zone met groenvoorzieningen en recreatieve verbindingen voor wandelaars, fietsers, skaters en paardrijders. Het grootste deel van de ecologische zone wordt aangelegd tussen de natuurgebieden Wollebrand en het Kraaiennest langs de Blakervaart. In dit groengebied, van ruim 30.000m², wordt 18.000m² groen ingericht met circa 100 nieuwe bomen, veel lage beplanting, gras en diverse kruiden.
Bij de aanleg van de ecologische zone worden voorzieningen gemaakt om de kans op wateroverlast te beperken. Voor de nodige extra wateropvang, door het waterbergingstekort in de Oude Lierpolder, wordt circa 6.500 m² extra waterberging gegraven. Daarnaast worden enkele boezemkaders verbeterd, hoofdwatergangen verbreed en vispaaiplaatsen aangelegd.

‘Oude’ Veilingweg

Het oude stuk Veilingweg tussen de rotonde en de Oostelijke Randweg komt te vervallen. Op deze locatie begint Trias Westland met de aanleg van een warmteleiding begin april. Wanneer zij klaar zijn, kan aannemer Dura Vermeer op deze plek de ‘oude’ Veilingweg ombouwen naar een fietspad. Tot het nieuwe fietspad klaar is, rijden fietsers tussen de rotonde en de Veilingbrug over een tijdelijk fietspad.