Home/Actueel / Nieuws/   Bestuurlijke maatregel tegen drugshandel op straat

Bestuurlijke maatregel tegen drugshandel op straat

Publicatiedatum: woensdag, 21 april 2021

Burgemeester Arends van Westland heeft een last onder dwangsom opgelegd aan twee Westlanders die eind januari in de J.H. van Kinsbergstraat in De Lier meer dan de toegestane gebruikershoeveelheid cocaïne in hun bezit hadden, met als kennelijk doel deze te verhandelen.
 
Op grond van artikel 2:74 van de Algemene plaatselijke verordening (APV) Westland 2019 is het verboden zich op een openbare plaats op te houden om, al dan niet tegen betaling, middelen als bedoeld in de artikelen 2 of 3 van de Opiumwet of daarop lijkende middelen af te leveren, aan te bieden of te verwerven, daarbij behulpzaam te zijn of daarin te bemiddelen.
 
De personen aan wie de last onder dwangsom is opgelegd moeten een bedrag van € 5.000 betalen voor iedere keer dat zij het genoemde APV-artikel overtreden. Het maximumbedrag is € 20.000. Als daarna opnieuw overtreding plaatsvindt, kan de burgemeester een nieuwe hogere dwangsom opleggen.   
 
De door de burgemeester opgelegde maatregel staat los van eventuele strafrechtelijke vervolging door het Openbaar Ministerie.