Home/Actueel / Nieuws/   Online informatiebijeenkomst groepswonen in Westland

Online informatiebijeenkomst groepswonen in Westland

Publicatiedatum: woensdag, 14 april 2021
een groep van vijf mensen

Groepswonen wordt populairder in Westland. U woont dicht bij elkaar in de buurt, maar toch op uzelf. Dat betekent (buren)hulp, gezelligheid, naar elkaar omkijken en veiligheid. Op donderdag 22 april kan iedereen die geïnteresseerd is en daarover vragen heeft meedoen met een online informatiebijeenkomst over groepswonen in Westland.

De bijeenkomst duurt van 16.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur en is via Zoom te volgen (uitleg daarover ontvangt u na uw aanmelding).

U hoort wat groepswonen precies inhoudt, welke mogelijkheden er zijn en wat erbij komt kijken. In Naaldwijk, De Lier, Wateringen, Monster en ’s-Gravenzande zijn enthousiaste inwoners al begonnen met het vormen van een woongroep (de kopgroepen). Zij delen deze middag hun ervaringen en ideeën met u. U kunt aansluiten bij een van deze kopgroepen of uw eigen initiatief starten. Tijdens de bijeenkomst kunt u vragen stellen.

Aanmelden

U meldt zich voor de bijeenkomst aan via het contactformulier op de website van groepswonen in het Westland.

Hulp en advies

Er komt heel wat kijken bij groepswonen. Hoe vindt u een geschikte locatie nu de vraag naar woningen veel groter is dan het aanbod? En, ook niet onbelangrijk, hoe vindt u de mensen met dezelfde ideeën, interesses, achtergrond of hobby’s? De gemeente Westland, Centrum Groepswonen en de Seniorenraad Westland kunnen u daarbij helpen. Centrum Groepswonen kan ook hulp bieden bij bijvoorbeeld het oprichten van een vereniging, het opstellen van statuten en een huishoudelijk reglement. Verder kan het centrum wijzen op mogelijke stimuleringsregelingen of subsidies.

Op de website van groepswonen vindt u veel praktische informatie.