Home/Actueel / Nieuws/   Westlandse aanpak om uit coronacrisis te komen

Westlandse aanpak om uit coronacrisis te komen

Publicatiedatum: donderdag, 22 april 2021
luchtfoto Westland

Westlanders Brigade gaat werken aan herstel

Het college van burgemeester en wethouders gaat een Westlanders Brigade instellen om een bijdrage te leveren aan het herstel van de economie en het algemeen welzijn en welbevinden van inwoners en ondernemers in Westland in relatie tot de coronacrisis. De Westlanders Brigade, waar inwoners en ondernemers aan deelnemen, moet met een ‘out of the box’ mentaliteit kansrijke initiatieven vanuit de samenleving mogelijk maken.

De COVID-maatregelen hebben ook in Westland grote gevolgen voor de samenleving en economie. De gemeenteraad heeft het college medio maart via een motie gevraagd een crisis- en herstelteam in te richten dat adviseert over lokale kansen en maatregelen om te werken aan een voortvarend herstel van de lokale economie, leefomgeving en het collectief welzijn. “Het college onderschrijft dat we de gevolgen van deze crisis alleen het hoofd kunnen bieden door krachten te bundelen”, aldus burgemeester Bouke Arends. “Dat is precies wat we met de Westlanders Brigade voor ogen hebben. We kiezen voor een Westlandse aanpak: mouwen opstropen en aan de slag, waarbij de insteek is dat initiatieven in eerste instantie worden beoordeeld op effectiviteit. Daar waar de regelgeving een initiatief in de weg staat, zoeken we naar oplossingen om het toch door te kunnen laten gaan. We hopen dat er vanuit de samenleving veel goede ideeën gaan komen.”

Het college van burgemeester en wethouders heeft een aantal inwoners en ondernemers op het oog om deel te nemen. Zij worden binnenkort benaderd. De Westlanders Brigade zal worden gefaciliteerd door de gemeente. De burgemeester is bestuurlijk aanspreekpunt.