Home/Actueel / Nieuws/   Cultuursubsidie nog aan te vragen tot 1 juni 2021

Cultuursubsidie nog aan te vragen tot 1 juni 2021

Publicatiedatum: donderdag, 20 mei 2021
theater de Naald vanaf buiten

Theater De Naald.

Culturele organisaties en verenigingen in Westland zijn hard getroffen door de coronamaatregelen, zeker nu het zo lang duurt. Met de Subsidieregeling Algemene covid-19 steunmaatregel Cultuur Westland 2021 geeft de gemeente Westland de cultuursector financieel een extra steuntje in de rug. De subsidie is snel en eenvoudig aan te vragen. Ook als je eind vorig jaar al cultuursubsidie hebt aangevraagd, mag je deze opnieuw aanvragen. Er is voor deze subsidieregeling maximaal 150.000 euro beschikbaar.

“Een bezoek aan het theater, een museum of een galerie is door de langdurige lockdown al lange tijd niet meer mogelijk. Doordat er minder of zelfs geen bezoekers zijn, zijn er ook minder inkomsten. Amateurverenigingen dreigen om te vallen, als het aantal leden minder wordt. Ondanks de versoepelingen is er nog steeds heel weinig mogelijk. Daarom helpen we organisaties die in zwaar weer zitten met deze noodsteun”, licht wethouder Piet Vreugdenhil toe.

Naar de toekomst kijken

De Subsidieregeling Algemene covid-19 steunmaatregel Cultuur Westland 2021 is bedoeld voor culturele organisaties en verenigingen in Westland om hen extra te ondersteunen in coronatijd. De regeling is er ook voor om te zorgen dat de culturele infrastructuur in Westland in stand blijft. “'Wanneer het weer kan, willen we straks volop kunnen genieten van voorstellingen, exposities, evenementen of een leuk festival”, vult wethouder Vreugdenhil aan.

Culturele organisaties en verenigingen konden eind 2020 al subsidie aanvragen. Niet elke culturele organisatie in Westland heeft dat gedaan. Daarom is deze nieuwe regeling opgesteld. Zo krijgt elke organisatie de kans het ‘steuntje in de rug’ aan te vragen.

Waar is de subsidie voor?

U kunt de subsidie aanvragen wanneer u als culturele organisatie of vereniging schade heeft ondervonden en/of extra onkosten heeft moeten maken door de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

Aanvragen tot 1 juni

De volledige subsidieregeling is te vinden op deze pagina. Aanvragen kan tot 1 juni 2021.