Home/Actueel / Nieuws/   Dansmoves voor verkeersveiligheid  

Dansmoves voor verkeersveiligheid  

Publicatiedatum: maandag, 21 juni 2021
Logo your move naar nul

Wij vinden het belangrijk jongeren te stimuleren om veilig deel te nemen aan het verkeer. Eén van de manieren omdat bij hun onder de aandacht te brengen is met dans! Vorige week werkte Pieter Varekamp, wethouder verkeer en vervoer, daarom mee aan de opname van Your Move Naar Nul bij dansschool Dance For You in Wateringen. Het is een ‘movement’ die met dans jongeren in beweging wil brengen op het thema verkeersveiligheid. Een insteek die aansluit bij één van de meest gebruikte communicatiemiddelen door deze doelgroep namelijk TikTok.

Your Movement

Initiatiefnemers We-all-wheel en House of Styles waren met dit idee finalist in de mobiliteitsinnovatiewedstrijd MobilityLab. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland en gemeente Den Haag hebben de handschoen opgepakt om het idee letterlijk handen en voeten te geven. Om het hierna verder door te zetten in de provincie Zuid-Holland. In 2020 waren er namelijk 50 jongeren onder de 20 slachtoffer in het verkeer. Met dit initiatief wordt getracht dit cijfer omlaag te brengen, door jongeren bewust te maken van de risico’s in het verkeer.

Your Move naar Nul plant “het zaadje” en roept jongeren op om zelf aan de slag te gaan en laat zo de bewustwording groeien. Met inzet op social media – TikTok, Instagram en YouTube – worden dansmoves gekoppeld aan een serieuze boodschap. Nieuw is dat er geen campagne wordt gevoerd, maar dat er wordt gebouwd aan een community. “We willen dat jongeren veilig verkeersgedrag normaal gaan vinden. Niet omdat het moet, maar omdat het lifestyle is,” zegt Terence van Hutten van House of Styles.

Filmpjes en posts

Met de opname bij Dance For You en nog allerlei andere filmpjes en posts wordt dans gecombineerd met feiten en tips voor veilig gedrag in het verkeer. Ook wethouder Varekamp, gemeente Westland komt in beeld. Hij roept jongeren op om de clips te delen en te komen met eigen moves.

Olievlek

Gedragsverandering vraagt om een lange adem. De partners achter Your Move naar Nul zetten in op een aansprekend platform, voor en door jongeren. Na Den Haag en Zuid-Holland volgen na de zomer ook gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant. De inzet is om de komende jaren zoveel mogelijk jongeren te bereiken en in beweging te krijgen.

Samen maken we een punt van nul: iedereen elke dag weer veilig thuis.
Ga naar yourmovenaarnul.nl voor meer informatie en doe mee.