Home/Actueel / Nieuws/   Westlandse arbeidsmigranten massaal geprikt

Westlandse arbeidsmigranten massaal geprikt

Publicatiedatum: vrijdag, 25 juni 2021
foto van GGD priklocatie

Zo’n 13.000 arbeidsmigranten die in Westland werken, kunnen de komende weken een coronavaccin krijgen. Westlandse uitzendbureaus (EG-personeelsdiensten en Westflex), gemeente Westland en de GGD Haaglanden werken samen om te zorgen dat ook deze groep mensen, die moeilijk te bereiken is via de reguliere prikoproepen, beschermd wordt tegen het virus.

Afgelopen donderdag werden de eerste 100 arbeidsmigranten gevaccineerd. Vanaf zaterdag 3 juli kunnen elk weekend 2600 arbeidsmigranten terecht bij de Broodfabriek in Rijswijk voor hun prik. Zij ontvangen dan het vaccin van Janssen, Pfizer of Moderna. Westland is de eerste gemeente die speciale prikmomenten voor arbeidsmigranten organiseert.

Westlandse zorgwethouder Piet Vreugdenhil: “Een prik beschermt ons tegen het virus en helpt ons van de coronamaatregelen af. Het is heel belangrijk dat de Westlandse arbeidsmigranten nu ook gericht geholpen worden; voor henzelf op de eerste plaats, maar ook voor het glastuinbouwcluster en voor de Westlandse samenleving.”