Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor voetbalvrijwilliger Johan Voskamp

WestlandStek voor voetbalvrijwilliger Johan Voskamp

Publicatiedatum: dinsdag, 29 juni 2021

Op woensdag 30 juni heeft de heer J. (Johan) Voskamp uit De Lier een WestlandStek ontvangen. Wethouder Pieter Varekamp (sport) reikte de gemeentelijke onderscheiding uit tijdens zijn afscheid als trainer van het Westlands Elftal. De heer Voskamp heeft sinds 2003 een belangrijke rol gespeeld in de Westlandse voetbalwereld bij verenigingen en competities.

Sinds 2003 is de heer Voskamp trainer van het Westlands Elftal en heeft diverse Westlandse voetbalspelers op de kaart gezet en hiermee de Westlandse voetbalverenigingen. Het Westlands Elftal speelt jaarlijks een aantal wedstrijden tegen landelijke betaalde voetbalclubs. Daarnaast is Johan Voskamp sinds 2008 sportverslaggever voor de Westlandse Omroep Stichting (WOS). Waarbij hij wekelijks voetbalwedstrijden voor radio verslaat. Ook draagt hij bij aan de televisieprogramma’s van WOS Sport, waaronder de talkshow. Voor Voetbalvereniging Lyra is hij tientallen jaren actief als veelzijdig vrijwilliger, scheidsrechter en organisator van toernooien.

WestlandStek

De WestlandStek wordt toegekend aan personen die zich gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor een organisatie/vereniging in de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, wereld- of Olympisch kampioenschap van een inwoner van de gemeente Westland.