Home/Actueel / Nieuws/   Digitale informatiebijeenkomst voorgenomen plan huisvesting arbeidsmigranten

Digitale informatiebijeenkomst voorgenomen plan huisvesting arbeidsmigranten

Publicatiedatum: vrijdag, 2 juli 2021

De gemeente Westland en initiatiefnemer Tradiro organiseren op maandagavond 12 juli om 20.00 uur een digitale informatiebijeenkomst over het voorgenomen plan tot huisvesting voor arbeidsmigranten aan de Oostbuurtseweg 53 in De Lier. Voordat het college van burgemeester en wethouders definitief over dit plan beslist, gaan we hierover graag met u in gesprek.

Aanleiding

De glastuinbouwsector en arbeidsmigratie zijn duurzaam met elkaar verbonden. Er is een groot verschil tussen de aantallen werkzame arbeidsmigranten en overnachtingsruimte binnen de gemeente Westland. Daarom is het voorzien in huisvesting voor arbeidsmigranten van een goed prijs/kwaliteitsniveau een blijvend gemeentelijk aandachtspunt. Het ingediende initiatief van Tradiro ziet het college van burgemeester en wethouders als kansrijk mits aan voorwaarden wordt voldaan. Zowel het initiatief als de voorwaarden lichten we graag aan u toe tijdens de bijeenkomst, zodat u hier op kunt reageren.

Programma

Een onafhankelijke voorzitter zal beide bijeenkomsten begeleiden. Wethouder Abee geeft een  toelichting vanuit het college van burgemeester en wethouders. Vervolgens krijgt u een presentatie van het plan van de architect en Tradiro. Vanzelfsprekend krijgt u de gelegenheid vragen te stellen en horen we graag welke punten wat u betreft nog extra aandacht nodig hebben bij de verdere uitwerking. Tot slot zal het vervolgproces en de procedure toegelicht worden.

Aanmelden

Wilt u de digitale informatiebijeenkomst bijwonen? Meld u zich dan uiterlijk donderdag 8 juli vóór 12.00 uur aan via Oostbuurtseweg@gemeentewestland.nl. U ontvangt vrijdag 9 juli via e-mail een bevestiging van uw aanmelding met de inloglink en verdere instructies. Vermeld in uw aanmelding:
•    voor- en achternaam
•    straat en huisnummer
•    e-mailadres

Omdat we iedereen de ruimte willen geven om een reactie te geven, beperken we de digitale bijeenkomst tot maximaal 100 personen. Mochten we meer aanmeldingen ontvangen, dan zullen we een extra bijeenkomst plannen op woensdag 14 juli.

Vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen, is het helaas niet mogelijk om alle belanghebbenden op locatie te ontvangen.